Klubska regata Izola 2023

Časi se spreminjajo. Tudi format naše tradicionalne klubske regate se je spremenil.

Težave s floto so prinesle pravo osvežitev. Letos smo namesto običajne skupinske tekme z več plovi ozvedli match race z dvema jadrnicama tipa FarEast in menjavo ekip..Da bi lahko vsi uživali lep dan na morju, smo najeli večjo spremljevalno barko Ampelea, kjer so se zadrževale navijačice in navijači ter čakajoči jadralci, vsi spodobno preskrbljeni z hrano in pijačo.

Dogodek se je začel z zborom v baru Burja (marina Izola) ob 10h dne 24.6.2023. Vreme ni bilo idealno amapak ni ogrožalo dobrega razpoloženja. Burja preko 20 vozlov in precej visoko morje sta sicer imela za posledico nekaj prilagoditve v tekmovalnem režimu. Nekaj so prispevale tudi odpovedi udeležbe v zadnjem hipu. Sicer pa je bilo lepo sončno in dovolj toplo za poletna oblačila.

Na koncu smo imeli v tekmovalnem programu 4 skiperje in približno za 3 posadke mornarjev, ki so se menjali le toliko kot je bilo nujno potrebno. Končni rezultat tekme pa je bil sledeč (skiperji):

  1. Ana Žavbi
  2. Anže Skalja
  3. Staš Kalan
  4. Franček Bartolj

Po končani tekmi smo se na hitro spravili nazaj v marino. Zaradi nemirnega morja smo se odločili, da po planirana pogostitev na Ampelei potekala raje na vezu. Da ne bi kdo izgubil apetita. Posadka Ampeleae Je pripravila odličnega brancina na žaru s polento in solato, ki smo ga tudi zalili kot se spodobi. Približno ob petih smo se preselili nazaj v bar Burja, kjer je potekala še podelitev pokalov. Tokrat so vsi skiperji prejeli pokale, nekateri tekmovalci pa celo po več pokalov, kar je ša dodatno izboljšalo razpoloženje.

Vsem tekmovalcem in skiperjem gredo čestitke za pogum in srčno borbo v precej razburkanih pogojih.

Organizatorjem (Klavdij Koderman, Anže Skalja, Aleš Stražar, Tomo Blažič) pa velika zahvala za odlično pripravljen dogodek.

Hvala tudi Gregu Kodermanu za še eno odlično montažo (vse prej kot popolnih prispevkov) v naslednji video

.

Oznake
Klikni za sorodne objave

Ta stran uporablja ne-bistvene piškotke. Če nadaljujete z uporabo se strinjate z našo politiko zasebnosti.