Šport, zabava, dobrodelnost

V klubu redno prirejamo regate in se pogosto družimo in zabavamo. Tudi dobrodelnost nam ni tuja.

Šport

Tekmovalni del dejavnosti kluba sestavljajo klubske regate, ki se odvijajo 2 do 3 krat v letu. Redno je to enotedensko jadranje z navigacijskimi regatami okrog 1.maja in enodnevno jadranje na jadrnicah FarEast (prej J24), ki se odvija konec junija v Izoli.

Kadar nam ostane še kaj dopusta, se podamo še na jesensko klubsko jadranje v začetku oktobra, na katerem se ravno tako preizkusimo v navigacijskih regatah.

Vmes se pridružimo z ekipo ali dvema številnim drugim klubskim regatam.

Tekmovanje je dober preizkus jadralskih sposobnosti. V tekmovalnosti pa ne maramo pretiravati. Bolj nam je pomembna varnost.

Zabava

No. Po vsaki tekmi sledi zabava. Brez tega ne gre. Pa še kakšna se najde za mrzle zimske mesece, ko se malo manj jadra. Čeprav nekateri tudi takrat ne mirujejo. Ampak to je že bolj stvar okusa. Za večino je pač preveč mraz.

Dobrodelnost

V klubu se zelo trudimo, da vsako leto izvedemo Jadrnice optimizma - dobrodelno akcijo v kateri peljem 2 do 3 posadke gojencev zavoda CIRIUS na 3 dnevno jadranje. In to popolnoma brezplačno. Klub s pomočjo sponzorskih sredstev poskrbi tako za najem bark, hrano in pijačo. Če se le da tudi prevoze. Naši skiperji pa z veseljem odpeljejo otroke na razburljive počitnice.

Akcija je postala že tradicionalna in jo izvajamo že od leta 2015.

Oznake
Klikni za sorodne objave

Ta stran uporablja ne-bistvene piškotke. Če nadaljujete z uporabo se strinjate z našo politiko zasebnosti.